För att fortsätta tömma frysen på bär provade jag två olika muffinsvarianter fyllda med olika bär. Första satsen gjordes efter Leilas recept på blåbärsmuffins och det andra gjordes efter bloggen söta sakers recept på rabarbermuffins. I Leilas recept smälter man smöret medan i söta sakers recept blandas smöret direkt med sockret utan att det smälts först. Leilas recept är följande;
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk
1 st citron, skalet
1 nypa salt
200g frysta bär
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Söta sakers recept är;
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakbulver
1-2 raberberstänger
Blanda smör och socker och rör sedan i ett ägg åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Grädda i 175 grader i 10 minuter.
Jag fyllde mina muffins med blåbär, rabarber, hallon och krusbär och vissa fylldes med blandade bär. Båda recepten föll väl ut och jag märkte ingen större skillnad på konsistensen. .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar