måndag 27 juni 2011

Raberberpaj med marängtäcke

Rabarber är nog bland det somrigaste man kan tänka sig. De där första rabarberna som växer upp är så ortoligt fina och man får en längtan och försmak av sommaren. Oftast brukar jag göra rabarberpaj med smuldeg men denna gång ville jag prova på något nytt och googlade fram ett recept på rabarberpaj med marängtäcke.

Det som behövs är:
Rabarber och dl socker för strö över.

Degen:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
4 tsk socker
150 g smör
2 msk vatten

Maräng:
5 äggvitor
1,5 dl socker

Sätt ugen på 200 c och skiva rabarbern. Arbeta sedan ihop degen och forma den i en form. Därefter täcks degbottnen av den skivade rabarbern och strö över sockret. Pajen sätts därefter in i mitten av ugnen och gräddas i ca 20 minuter. Under tiden görs marängen, vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd sedan försiktigt ned sockret. Ta sedan ut pajen från ugnen och låt den svalna något, spritsa eller bred ut marängen på pajen och sätt åter in den i ugnen. Då marängen fått lite färg (efter några minuter) tas den ut och får stelna till innan den är klar att förtäras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar