lördag 25 juni 2011

Paj med getost och spenat.

Pajdeg: 1,5 dl havregryn, 1,5 vetemjöl, 1 krm örtsalt, 125 g smör och 1-2 msk kallt vatten.
Fyllning: Spenat, vitlök, körsbärstomater, getost, soltorkade tomater och svarta oliver.
Äggstanning: 3 ägg, 2,5 dl mjölk, salt och peppar.

Börja med att göra iordning pajdegen, blanda alla ingredienser och  forma i en pajform som sätts in i frysen. Under tiden görs fyllingen. Fräs spenat och vitlök tillsammans med valfria kryddor och skär oliver, tomat och ost i bitar. Vispa ihop äggstanningen.

Ta ut pajdegen från frysen och fyll med först spenaten och sedan övrig fylling och sist äggstanningen. Grädda på 225c i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar