fredag 8 juli 2011

Rabarberkräm

Som barn tyckte jag rabarberkräm var så otroligt gott, jag kunde sleva i mig hur mycket som helst av den nyskördade rabarbern som blivit till ljummen kräm där på tallriken. Häromdagen svängde jag ihop en rabarberkräm av ett recept från Vår kokbok.

500 g färsk eller fryst rabarber (ca en liter skuren)
4 dl vatten
1 dl socker
3 msk potatismjöl

Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka upp den i mjuk under lock ca 3-4 minuter. Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten. Tag kastrullen från värmen. Häll i redningen i en fin stråle och rör under tiden. Krämen ska sedan bara koka upp. Häll upp den och strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan. Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar