fredag 19 augusti 2011

Citronkyckling med oliver.

Fick en gång ett recept på kyckling av min vän Rina, detta recept har blivit en riktig middagsfavorit som jag inte tröttnar på i första taget. Till rätten behövs följande;
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyfter
Lite smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljong
1 tsk rosmarin
1/2 citron (rivet skal + pressad saft)
1 dl svarta oliver
1/2 dl grovhackad persilja

Skär varje filé i tre bitar. Skala och hacka vilöken. Bryn kycklingen och salta och peppra, blanda sedan grädde, buljong, rosmarin, citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen och låt koka i ca fem minuter. Lägg sedan i citronskal, oliver och persilja.

Rätten serveras till föredel med potatis. Smarriga potatisar kan göras genom att koka potatisen i ca tre minuter. Skala , klyfta och lägg dem på en smord plåt. Strö över flingsalt och tapende och sätt sedan in i ugnene i ca 20 minuter. ( 250c)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar