fredag 30 september 2011

Fläderglass med varm jordgubbssås

Fläderglass är både smarrigt och enkelt att blanda ihop. Detta recept har jag hittat på Arla.

1 vaniljstång
3 äggulor
1 dl florsocker
3/4 koncentrerad flädersaft
1 dl matyoghurt
2 dl vispgrädde

Till såsen: jordgubbar, socker, vatten och citronsaft.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en bunke. Vispa vaniljfrön, äggulor och florsocker pösigt, rör sedan i saft och matyoghurt. Vispa därefter grädden och blanda ned den i äggsmeten. Skölj den formen/formerna du tänkt använda i kallt vatten och fördela glassmeten i den. Själv valde jag att frysa glassen i gamla creme fraicheburkar då de känns lagom för en portion, glassmeten räcker till fyra burkar. Frys i minst 4 timmar och ställ glassen i kylen i ca 20 minuter före servering.

Till såsen kokas jodgubbar, vatten, valfri mängd socker samt citronsaft. Koka först samman socker och vatten och tillsätt sedan jordgubbarna. Smaka av med citronsaft. Servera såsen varm till den kalla glassen.

Detta är mitt bidrag till månadens sötsak på Söta saker.  http://sotasaker.com/manadens-sotsak-syrligt/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar